Založ si blog

Grendel na čele strany? Fail

Pokiaľ nejaká politická strana funguje demokraticky, je úplne legitímne, že občas zmení svojho predsedu – teda v tom prípade, ak je k tomu vôľa jej členov. Vo vyspelých a veľkých stranách je však pravidlom, že novozvolený predseda má čo strane ponúknuť a to ako osobnostne, tak aj profesionálne a odborne.

V politickej strane NOVA ale zjavne zvolili inú stratégiu. Odchod predsedu Lipšica je síce úplne legitímny a to z celkom známych dôvodov, avšak príchod Gábora Grendela na čelo strany nie je opretý o žiadne poriadne dôvody. Tento človek nie je odborníkom absolútne na nič a jeho kariéra pozostáva len z nerovného vedenia politickej relácie na Markíze a z následného kritizovania všetkého na politickej scéne. Inak povedané, Grendel je amatér.

Vráťme sa však pár riadkami k Danielovi Lipšicovi. Bez ohľadu na jeho momentálne problémy treba ostať vo vzťahu k jeho politickej kariére v objektívnej pozícii. Ministrom sa stal ako veľmi mladý človek, bez akýchkoľvek skúseností, čoho výsledkom bolo napríklad „kropenie“ ľudí vodnými delami. Presne tých ľudí, na ktorých strane teraz stojí, teda aspoň sa tak tvári. Jeho kariéra v KDH však už nemala budúcnosť a on chcel byť „šéf“, tak si proste ako typický pravicový a opozičný politik založil opozičnú stranu číslo nekonečno na Slovensku. Strana NOVA bola od začiatku nazvaná nejak inak, bol to taký hybrid, veľmi nevýrazný. Postupne z nej veľa ľudí odišlo, ani sa moc nečudujem. Nakoniec sa k voľbám dala táto strana dokopy s psychopatom Matovičom, čo je dosť smutný osud.

Popravde som pred správou, že strana mení predsedu úplne zabudol, že nejaká NOVA existuje. Nepoznám ich politické názory a trošku sa obávam, že ani žiadne nemajú. Pracujú proste podľa pokynov pána prezidenta podobne ako mnoho iných subjektov v straníckej a vplyvovej sfére. Strana je nevýrazná a jej nový predseda Grendel úplne odzrkadľuje jej pôsobenie. Je arogantný, neusmievavý, ovplyvniteľný a bez názorov. Bohužiaľ.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

vražda, bratislava, bezdomovec

Z vraždy muža v bratislavskej Petržalke obvinili 45-ročnú ženu

24.04.2024 10:23

V prípade preukázania viny jej hrozí trest odňatia slobody až na 20 rokov.

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778313x
Priemerná čítanosť článkov: 5896x

Autor blogu

Kategórie