Založ si blog

Takže na rovinu: stredoškoláci o kauzách nič nevedia

Nechcem sa navážať do stredoškolákov. To, že majú nedostatočné vedomosti, je predsa len úplne prirodzené. Čo už prirodzené nie je, je to, ak robí niekoľko z nich pochody bez toho, aby sa čo i len minimálne vyznali do problematiky, v rámci ktorej protestujú. Nenechajme sa teda ďalej klamať. Aktivity týchto stredoškolákov v protikorupčnom pochode sú nalinkované ľuďmi, ktorí ich platia – ľuďmi z prostredia Andreja Kisku, Igora Matoviča a ich médií (napr. Denník N, Markíza a Mikova RTVS).

Takže si to zhrňme. Dieťa, stredoškolák, sa snaží diktovať, že ako by malo prebiehať vyšetrovanie. Je samozrejmé, že nechce byť konfrontovaný s prezidentom PZ, pretože Dávid Straka ani len netuší, že ako prebieha vyšetrovanie, aké sú v ňom postupy, na čo je dôležité sústrediť sa a podobne. Tento človek nemôže byť konfrontovaný s ľuďmi, ktorí majú v tejto oblasti vzdelanie a skúsenosti. Strakove aktivity sú veľmi trápne a nápadné.

Pochod určite nie je z jeho hlavy. Na základe posledného rozhovoru s redaktorkou portálu Pluska (TU) je jasné, že toto dieťa nevie ani len vysvetliť, že o čom údajné kauzy Bašternák a Gorila v skutočnosti boli. Keď sa ho pýta na Gorilu, hovorí, že vie viac o Bašternákovi. Keď sa ho pre zmenu pýta na Bašternáka, nevie presne pomenovať proti čomu protestuje a slovami sa znova vracia ku Gorile. Je to obyčajný diletant a sám veľmi dobre vie, že je len prostriedkom opozície na to, aby jej naháňal hlasy – rovnako tak aj prezidentovi. Totálny trapas tohto človeka je naozaj impozantný.

Chlapec približne vie, že niekto niekomu niečo poslal, ale ani náhodou netuší, že v ktorom momente sa udial daňový podvod, v akej výške, ako závažný atď. O kauze Gorila vie ešte menej – tam vie viac menej len to, že sa nejaká kauza Gorila v minulosti udiala. Podobne ako väčšina hlúpych ľudí si pravdepodobne myslí, že sa jedná o Ficovu kauzu, čo je neskutočná hlúposť.

Pani redaktorka sa však napríklad nedostala k osobe pani Remiášovej. Mňa osobne by zaujímalo, že čo má táto osoba spoločné s kauzami Bašternák a Gorila a vo všeobecnosti čo má spoločné s korupciou. Prečo si niekto dovolí z pódia do mikrofónu tvrdiť, že je vláda prepojená na organizovaný zločin a to všetko bez akýchkoľvek dôkazov? A pri tom všetkom „veľmi nenápadne“ presne po jej prejavoch vyšla na verejnosť informácia, že má stará smutná pani ambíciu vstúpiť do politiky.

Prepáčte, ale okrem toho, že Dávid Straka je len obyčajná bábka treba dodať, že o Remiášovej už dnes môžeme tvrdiť to isté – je mi z oboch na vracanie.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776816x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie