Založ si blog

Andrej Kiska je prezidentom Slovákov?

Od tohto blogu neočakávajte žiadne spochybnenie toho, že Rómovia sú Slováci. Teda aspoň tí, ktorí majú slovenské občianstvo a žijú na Slovensku. Momentálne máme vládu, ktorá je voči menšinám celkom priateľská. K tejto téme niektoré vlády pristupovali predsa len oveľa necitlivejšie a kto si myslí, že nie, klame sám seba a aj ľudí vo svojom okolí.

Všetko má však svoje medze a aj ľudia okolo prezidenta Kisku si musia uvedomiť, že rómsky problém nie je jediný, ktorý je pre Slovensko a Slovákov dôležité vyriešiť.

Každoročne ministerstvo financií rozdeľuje naozaj veľmi masové množstvo zdrojov, to je pravda. No pravdou je aj to, že tieto zdroje idú taktiež do veľmi masového množstva oblastí, z ktorých by boli azda predstavitelia každej najradšej, keby im ministerstvo nejaké tie zdroje pridalo. Výnimkou nie sú ani ľudia pohybujúci sa okolo rómskej problematiky. Tí skúsenejší samozrejme dokážu pomenovať problémy a približne vyčísliť, koľko by asi tak rómska problematika ešte potrebovala peňazí na to, aby bola vyriešená.

V súčasnosti je však realita taká, že reálne existuje veľké množstvo problémov, ktoré sú pre krajinu pálčivejšie ako Rómovia a prezident Kiska a jeho tím to podľa mojej mienky veľmi dobre vedia. Ich problémom je však to, že oni nechcú vidieť nič iné, len svoju kariéru za štátne peniaze. Ich cieľom nie je poukazovať na problémy, ale čo najefektívnejšie kritizovať vládu, aby sa to ich západným chlebodarcom dostatočne páčilo.

A to, že je podľa nášho prezidenta šťastie Rómov najvýznamnejším determinantom šťastia tejto krajiny, tak to snáď už ani nepotrebuje komentár. Nuž, keď sme si zvolili hlupáka, máme ho tam aj s jeho slniečkárskou hlúposťou.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776934x
Priemerná čítanosť článkov: 5886x

Autor blogu

Kategórie