Založ si blog

Súmrak Kiskovej opozície v podobe Progresívneho Slovenska

Opozícia bude asi až do ďalších parlamentných volieb, ktoré sú ďaleko, žiť z úspechu v župných voľbách. Ako to už ale býva zvykom, opozičných subjektov nikdy neubúda, práve naopak. A tak, ako sme sa už v minulosti bavili o rôznych vznikajúcich stranách, platformách, hybridoch s niekoľkými protichodnými krídlami, tak sa dnes otvorene hovorí o vzniku Progresívneho Slovenska. Teda o vzniku strany, ktorá má už aj začiatok spojený s oligarchickými a vplyvnými štruktúrami. Nuž, je to ako keby zosobnenie prezidenta Kisku.

Ten, ako sme si to už z „progresívnych“ médií privlastnili, je najnevinnejší z najnevinnejších a dobrý, slušný, zlatučký, čistý, no a ak na neho aj vytiahnu nejaké daňové podvody, tak je obeťou mafiánskych praktík. Och, tomuto naozaj môžu veriť len tie žabky demokratky, alias sliepočky na protikorupčných protestoch.

Konkrétne k Progresívnemu Slovensku. Oligarchickou štruktúrou za touto stranou je firma Eset a rôzni ľudia pohybujúci sa okolo nej. Z hľadiska reprezentácie krajiny som aj ja na túto firmu naozaj hrdý a v tom, že vytvorila svetoznámy produkt, vidím len pozitíva. Aj Penta a Ja a Ty sa zaslúžili o nejakú tú dobrú reprezentáciu a pokrok, no pokiaľ sa bavíme o politike, staviame sa voči nim väčšinou kriticky. Eset začína strkať nos do politiky a robí to odkedy ste prvýkrát počuli meno Andrej Kiska. Alebo si myslíte, že sa z neho stala známa osobnosť, lebo vám to niekto zázračne vložil do hlavy? Mal dlho trvajúcu a enormnú kampaň a Eset sa na nej finančne podieľal. Postupom času však týmto oligarchom došlo, že z prezidentského paláca zas až taký vplyv nemajú a teda sa rozhodli ísť aj do straníckej formy politiky a čuduj sa svete, práve vtedy sme prvýkrát začuli zmienky o vzniku Progresívneho Slovenska.

Čo to do obsahu bude mať strana myšlienky, ktoré by sme mohli zhrnúť do prídavného mena „slniečkárske“. Pôjde o akýsi súmrak Kiskovej opozície, najmä jej najliberálnejšej formy. Teda formy, ktorá chce odstrkávať národné a meniť to na globálne. Zbaviť nás našej identity, aby sme slúžili iným účelom. Pekná predstava, ale nie slovenská.

Pre všetky fakty spomenuté vyššie by sme túto stranu ako voliči mali pochovať hneď v prvých voľbách, ktorých sa zúčastní – už sme to nejednému opozičnému zjavu urobili, ale teraz je to ešte oveľa dôležitejšie.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776904x
Priemerná čítanosť článkov: 5886x

Autor blogu

Kategórie