Založ si blog

Fico na nočnej. ..

Premiér SR R.Fico sa rozhodol pre veľmi zaujímavú aktivitu, ktorá vyvolala v spoločnosti a v radoch opozície až veľmi kontroverzné reakcie. Spoločnosť by som nazval zaskočenou, opozíciu trápnou – opozičníci komentujú čin, ku ktorému by sa nikdy nezmohli, lebo je pod úrovňou pravičiara z dobrej kaviarne pracovať v jednej hale so zamestnancami bez vyššieho vzdelania.

Ficove gesto má svoj obsah a to dokonca oveľa kvalitnejší, ako napríklad Matovičove sypanie striekačiek na Poliačikovu hlavu. Matovičove divadielka majú vždy za cieľ na niekoho útočiť, s niekým sa konfrontovať. Ficove gesto však nemá útočné ciele, je to skôr podporné a solidárne gesto. Problémom pre pravicovú opozíciu je, že je to solidárne gesto voči skupine, ktorá leží až na posledných priečkach záujmu pravičiarov – bolo to solidárne gesto voči zamestnancom s nižším vzdelaním.

A áno, myslím, si že každý normálny človek súhlasí s tým, že ak už nejaký podnikateľ núti svojich zamestnancov makať počas toho ako si on kľudne spinká, malo by to byť aj náležitejšie ohodnotené. Momentálny príplatok je vyslovene smiešny a je len dobré, že je iniciatívou vlády viesť rokovania v tripartite o tejto téme. Prečo nie? Vyššie príplatky by podnikatelia dávali aj sami, keby ich zaujímalo aj blaho ich zamestnancov a nie len vlastné peňaženky. Kto iný by na takéto fakty a témy mal upozorňovať, ak nie ľavicový premiér?

Reakcie opozície sú pre mňa absolútne škandalózne. Namiesto podpory dobrej myšlienky opozícia vyzýva na zákonné kroky voči premiérovi aj danej firme. Pri tom je každému jasné, že Fico nepracoval za mzdu a že sa nejednalo o klasický vzťah zamestnávateľ-zamestnanec. Ak by v hocijakej vyspelej krajine, napríklad na severe Európy, na takéto gesto premiéra krajiny voči zamestnancom opozícia zareagovala tak hanebne ako u nás, verejnosť a novinári by ju rozniesli v kopytách. Naša mediokracia v kombinácii s Kiskovým a Matovičovým stádom však funguje úplne inak. Hocijaká logika a hodnoty idú preč.

Sulík s Matovičom by sa mali ospravedlniť každému zamestnancovi na Slovensku, že ich ako zástupcov určitej časti ľudí a v neposlednom rade nemalého čísla zamestnancov, zaujíma viac politický boj ako ich voliči. Keby sa totižto zaujímali viac o ľudí, podporili by myšlienku zvýšenia príplatkov za nočnú prácu, ktorá stojí za celým týmto gestom ako ústredný motív. PRAVICOVÁ OPOZÍCIA, HANBI SA!

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".

čaputová

Čaputová: Členstvo v klube NATO nám poskytuje ochranu teraz aj do budúcna

28.03.2024 12:58

V piatok uplynie výročie 20. výročia vstupu Slovenska do Aliancie.

izrael, palestína, gaza

Izraelská armáda tvrdí, že v nemocnici v Gaze zabila 200 ozbrojencov Hamasu

28.03.2024 12:44

Pacienti z radov civilistov a zdravotnícky personál bol podľa armády kvôli bojom evakuovaný do iného krídla nemocnice.

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 776813x
Priemerná čítanosť článkov: 5885x

Autor blogu

Kategórie