Založ si blog

Hrdina Andrej Kiska na nočnej

Píše sa rok 2017 a prezident Andrej Kiska sa svedomito pripravuje na nočnú vo výrobnej hale neďaleko jeho milovaného Popradu. Jeho lietadlo pristálo len pred chvíľou a prezident sa hneď presúva na spomínanú nočnú.

Prichádza k výrobnej hale, novinári sú už všetci nastúpení ako keby prichádzal sám „veľký vodca Adolf“ a všetci stoja v úžase z toho, čo sa práve prezident chystá urobiť. Prezident vystupuje z auta, ktoré ho na dané miesto doviezlo a zdraví všetkých prítomných. Podáva ruky žabkám demokratkám, ktoré si ich teraz minimálne mesiac nebudú umývať. Na obleku má výrazný manžetový gombík s americkou a slovenskou vlajkou a v hlave si spieva „Oh say! Can you see…“ atď.

Prichádza k nadšeným novinárom. Monika Tódová sa dnes výnimočne namaľovala, Eugen Korda a Štefan Hríb si pri tejto príležitosti dali tie najkrajšie kravaty, ktoré doma majú. Korda zaparkovaný v zákaze, aby to celé stihol… Začnú sa prezidenta pýtať, že ako ho napadol taký výborný nápad, prečo sú vyššie príplatky za nočné dôležité a podobne. Prezident sa následne pri príchode do haly objíme s pár zamestnankyňami a pri všetkej tej úprimnosti si začína chytať oči, lebo mu je veľmi do plaču zo solidarity, ktorú týmto zamestnancom prejavuje.

Ide do šatne, prezlečie sa a začína makať. Všetci novinári v strehu, robia časové osy a predbiehajú sa v tom, že kto anjelikove fotky zavesí ako prvý. Och, aké dojemné, prezident pracuje a prejavuje súcit!

Naspäť do reality, lebo inak sa tu všetci rozpustíme!

Pred pár dňami sa rovnakej šichty zúčastnil premiér R. Fico. Myslíte si, že k nemu niekto pristupoval takým spôsobom, ako by pristupovali k prezidentovi Kiskovi?

NIE. Na Slovensku vládne totálna mediokracia a opozícia sa vyjadruje tak ako jej to vyhovuje, občan je na poslednom mieste. Nikoho nezaujíma objektivita, nikoho nezaujíma súcit. Podnikatelia, opozícia a médiá, bolí ma z vás hlava!

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777987x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie