Založ si blog

Kritika programu SaS zo strany Odborového zväzu Polície v Slovenskej republike

Polícia Slovenskej republiky na svojom účte na Facebook-u uverejnila kritiku programu SaS v oblasti s názvom „Slovensko bezpečnejšie, spravodlivejšie“. Program bol nedávno predstavený poslancom SaS Ľubomírom Galkom.

Kritika je vecná, úderná a naviac dokazuje, že opozičné strany nie sú schopné odborne posúdiť jednotlivé oblasti. Ich návrhy sú zjavne robené na rýchlo a tzv. „na kolene“, keďže nie sú konzultované s ľuďmi, ktorých sa dotýkajú.

Program SaS výrazne zasahuje do sociálneho zabezpečenia v oblasti PZ SR. Podobné zásahy sa pri tom nikdy nerobia bez konzultácie s príslušným odborovým zväzom. Odborový zväz Polície v Slovenskej republike program označuje za neodborný a naviac za matematicky nepresný. Program by podľa názoru zväzu viac uškodil ako pomohol.

Práca opozície teda zjavne už klasicky slúži len na prázdnu kritiku vlády a v žiadnom prípade ju netreba považovať za prospešnú – v tejto oblasti teda určite nie. Na obrázku prikladáme kompletné znenie vyjadrenia odborového zväzu.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 778320x
Priemerná čítanosť článkov: 5896x

Autor blogu

Kategórie