Založ si blog

Kiska a slušné Slovensko na pozvanie Hríba na večierku s vrahmi  

Štefan Hríb pravdepodobne, ako sa hovorí, nemá ani kúsok Boha v sebe. Konečne sa médiá, aj keď len niektoré vybrané, ktoré nie sú na amerických výplatných páskach, začali zaoberať prezidentovou prítomnosťou na oslave „klubu pod lampou“, ktorá bola vzhľadom na viaceré okolnosti doslova a do písmena nevhodná.

 

Štefan Hríb je jedným z novinárov, ktorí aktívne podporujú hnutie za slušné Slovensko a organizátorov týchto relatívne častých protestov. Táto skupinka, vrátane Hríba, sa často prezentuje presadzovaním myšlienky morálnych hodnôt a slušnosti v politike. Len prepáčte, pokiaľ dáte prasa do jedného dvoru s pávmi, je to stále prasa. Toto platí aj na Hríba a mnohých jeho ďalších pracovníkov.

Hríb ako moralista? To naozaj nie. Tento človek nie len že zavolal dvoch ľudí odsúdených v prípade vraždy študentky medicíny Ľudmily Cervanovej na večierok „klubu pod lampou“, ale ešte im aj vo svojom príhovore poďakoval za zásluhy na celom projekte a správal sa k ním ako k dobrým kamarátom.

Keby sa týmto končil príbeh, pošpinený by bol len Hríb. To by ale Hríb nemohol na oslavu zavolať prezidenta SR Kisku a ten by zas nemohol toto pozvanie vrelo prijať a to dokonca aj s členmi svojho „anjelského“ a „morálne čistého“ tímu. Mali sme teda asi prvýkrát v histórii na jednej oslave prezidenta SR a dvoch právoplatne odsúdených vrahov a to dokonca dvomi rôznymi súdmi. Toto je viac ako prešľap, toto je niečo, čo si na jednej strane nemôže dovoliť Hríb ako človek a novinár, ale už vôbec nie Kiska ako prezident SR.

Zamýšľajme sa teda do budúcnosti veľmi triezvo nad tým, kto nám tu káže, že čo je slušné a morálne a čo nie. Lebo táto skupinka okolo prezidenta a slušného Slovenska podľa všetkého prezentuje v prvom rade kriminálnikov a nie morálku a slušnosť. Okrem toho by ma zaujímalo, že kde ostala Hríbova novinárska objektivita, keď si jedného z politikov a povedzme si, že na základe jeho pôsobenia aj člena opozície, pozýva na večierky. Profesionálny novinár má byť niekoľko krokov od politikov a vykať si s nimi, nie sa s nimi kamarátsky družiť.

Čo sa však čudovať… veď Hríbovi nie je cudzie sa s prezidentom opíjať priamo vo vládnom špeciále a nie je mu cudzie dokonca ani obhajovať Kordu v prípade sexuálneho obťažovania. Veď dobre, jeho názory mu neberme, ale nenazývajme ho prosím niekým, kto tu šíri morálku… a ani nikoho v jeho okolí, ani prezidenta SR.

Maroš Šefčovič – kto by mu vlastne bol vyrovnaným oponentom?

14.01.2019

Je to určite pre R. Mistríka rana, že jeho doterajší volebný program – porážka Smeru-SD vo voľbách, by sa kandidatúrou Šefčoviča s určitosťou skomplikoval. Niektorí komentátori to popisujú úplne presne, ak nie je práve čo kritizovať na Smere, opozícia je úplne bez obsahu a týka sa to aj jej kandidátov v jednotlivých voľbách. Myslíme si, že sa v Čaputovej [...]

Vadia vám ceny energií? Pýtajte sa Dzurindu, nie Fica

13.12.2018

Je veľmi dojemné, ako sa posledné dni médiá úporne snažili presvedčiť občana o tom, že akým veľkým škandálom je zvyšovanie cien energií. Áno, nie je to vôbec dobré a ani nám sa to nepáči, ale na rozdiel od tendenčných novinárov si vidíme aj poza špičku nosa a tvrdíme, že vinníkom je Dzurinda a jeho vláda, nie Fico, alebo Pellegrini. Keby sme žili [...]

Dobré hospodárenie a silný sociálny štát – aj taká je vláda Smeru

06.12.2018

Je to už taká všeobecná mantra, že politika funguje na základe schémy, v ktorej pravica šetrí a uťahuje opasky, zatiaľ čo ľavica rozdáva a míňa peniaze našetrené pravicou. Opak ukázala napríklad škandinávska skúsenosť. Sociálni demokrati dokázali zo Švédska vytvoriť životaschopnú krajinu, ktorá dbá na silný sociálny štát, ale aj na dobré ekonomické [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

tribunaludu

Pravda oslobodzuje

Štatistiky blogu

Počet článkov: 132
Celková čítanosť: 777994x
Priemerná čítanosť článkov: 5894x

Autor blogu

Kategórie